Epres tiramisu
Címkék: olasz mascarpone eper kakaó babapiskóta narancslé vaníliás cukor
2012.02.25. 19:21
A tiramisu olasz eredetű szó, átvitt értelmű jelentése „dobj fel”, ami a két koffeintartalmú összetevőre utal: a presszókávéra és a kakaóra. Ez az édesség viszonylag újnak számít, csak az 1980-as évek közepén terjedt el. A tiramisu ma már nem csak az olasz, de mindenféle éttermek egyik legnépszerűbb desszertjévé vált. E sütemény egy különleges verzióját mutatnám be. Az elkészítése kicsinykét tér el az eredeti recepttől, de garantált siker! Elkészítési idő: 30 perc Adagok száma: 4 személy részére |
Hozzávalók
- 15 dkg sütőmargarin
- 2 dl 100%-os narancslé
- 30 dkg babapiskóta
- 12 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 35 dkg Mascarpone sajt
- kakaópor
- 70 dkg eper (télen mirelit megteszi, de nyáron lehetőleg friss legyen)
Elkészítés
Az epret (csak 40 dkg-ot!) megmossuk majd a narancslével, 3 evőkanál cukorral, és 1 vaníliás cukorral összeturmixoljuk. Egy külön tálban a krémhez a margarint, 6 evőkanál cukorral habosra verjük. A babapiskóta felét a narancsos eperben megáztatjuk (kb. 3 perc) és szép sorjában egy edénybe helyezzük őket. Ráöntünk egy réteg krémet, egyenletesen eloszlatjuk. Ráfektetünk még egy sor újabb beáztatott babapiskótát. A krém maradékát a tetejére kenjük. Szórjunk a tetejére egy kis pirított mandulát.
Tegyük be a hűtőbe, hogy jól lehűljön.
Készítsünk öntetet 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál cukor, illetve eper (30 dkg) összeturmixolásával. Ha hígabb öntetet szeretnénk, adjunk hozzá tejet, vagy vizet, bár én a tejet nem ajánlom.
Képek
Forrás: Wikipédia
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.