Számos recept alapján lehet muffint készíteni, jobbnál jobbakra lehet bukkani az interneten szörfölve. Én egy édeset mutatnék be, mely nagyon egyszerűen elkészíthető. Gyümölcsnek bármit tehetünk bele: áfonyát, ribizlit, meggyet... E recepthez mazsolát választottam.

Elkészítési idő: 35 perc

Adagok száma: 18-20 db muffin


 

Hozzávalók

  • 25 dkg vaj
  • 35 dkg cukor
  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 4 db tojás
  • 2 csomag sütőpor
  • 20 dkg aszalt gyümölcs

 

Elkészítés

A sütőt melegítsük fel 200 fokra és olvasszuk fel a vajat mikróban teljesen folyékony állapotra.

A cukrot, a vajat és a tojást keverjük habosra. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral illetve a tejjel, majd keverjük hozzá a tojásos masszánkhoz. Adjuk hozzá a gyümölcsünket, melyet a teljes masszában egyenletesen keverjünk el. A sütőformánkat töltsük meg félig és süssük meg 15-20 percig. A megfelelő sült állapotot onnan ismerjük fel, hogy a muffinok teteje aranybarnára pirul meg, és ha egy fém pálcikát beleszúrunk a tésztába, már nem tapad kihúzva.

A sütőből kivétel után várjunk néhány percet, hogy kihűljenek a sütik és csak ez után vegyük ki őket a formából.

 

    Mint említettem a recept elején, ez abszolút nem bonyolult, gyorsan elkészíthető. A gyümölcsökkel szívünk szerint variálhatunk, így ez mindenkinek a kedve szerint alakulhat. Próbáljuk ki a kókuszos, ananászos, illetve a banános verziókat is!

 

Képek

gyümölcsös muffin1s.jpg

gyümölcsös muffin2s.jpg

gyümölcsös muffin3s1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://koriander.blog.hu/api/trackback/id/tr244129773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása