Számos recept alapján lehet muffint készíteni, jobbnál jobbakra lehet bukkani az interneten szörfölve. Én egy édeset mutatnék be, mely nagyon egyszerűen elkészíthető. Gyümölcsnek bármit tehetünk bele: áfonyát, ribizlit, meggyet... E recepthez mazsolát választottam. Elkészítési idő: 35 perc Adagok száma: 18-20 db muffin |
Hozzávalók
- 25 dkg vaj
- 35 dkg cukor
- 60 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 4 db tojás
- 2 csomag sütőpor
- 20 dkg aszalt gyümölcs
Elkészítés
A sütőt melegítsük fel 200 fokra és olvasszuk fel a vajat mikróban teljesen folyékony állapotra.
A cukrot, a vajat és a tojást keverjük habosra. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral illetve a tejjel, majd keverjük hozzá a tojásos masszánkhoz. Adjuk hozzá a gyümölcsünket, melyet a teljes masszában egyenletesen keverjünk el. A sütőformánkat töltsük meg félig és süssük meg 15-20 percig. A megfelelő sült állapotot onnan ismerjük fel, hogy a muffinok teteje aranybarnára pirul meg, és ha egy fém pálcikát beleszúrunk a tésztába, már nem tapad kihúzva.
A sütőből kivétel után várjunk néhány percet, hogy kihűljenek a sütik és csak ez után vegyük ki őket a formából.
Mint említettem a recept elején, ez abszolút nem bonyolult, gyorsan elkészíthető. A gyümölcsökkel szívünk szerint variálhatunk, így ez mindenkinek a kedve szerint alakulhat. Próbáljuk ki a kókuszos, ananászos, illetve a banános verziókat is!
Képek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.